Gambar-gambar Jacob Black (Taylor Lautner) yg hensem

Jacob "Jake" Black is a fictional character in the Twilight series by Stephenie Meyer. He is described as a Native American of the Quileute tribe in La Push, near Forks, Washington. In the second book of the series, he discovers that he can shapeshift into a wolf. For the majority of the series, Jacob competes with Edward Cullen for Bella Swan's love. In the films Twilight, New Moon, Eclipse, and Breaking Dawn, Jacob is played by Taylor Lautner.

Jacob Black (Taylor Lautner)
Jacob Black (Taylor Lautner)
Jacob Black (Taylor Lautner)
Jacob Black (Taylor Lautner)
Jacob Black
Taylor Lautner
Jacob Black (Taylor Lautner)
Taylor Lautner
Koleksi gambar Jacob Black (Taylor Lautner)

Pelakon kacak bertubuh sasa, Taylor Lautner muncul dalam filem Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2.

Selepas empat siri filem dihasilkan, sekuel terakhir Twilight kini sampai ke detik kemuncaknya apabila Breaking Dawn Part 2 akan mula menemui penonton negara ini mulai 22 November ini.

Ramai peminat ingin menyaksikan kesudahan cinta agung Bella dan Edward Cullen yang sudah bernikah dan memiliki cahaya mata yang istimewa.

Tahun lalu, Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 memaparkan kisah Bella Swan dan kekasihnya, Edward Cullen, akhirnya berkahwin selepas menempuh pelbagai halangan baik daripada suku puntianak dan serigala jadian.

Biarpun Bella, lakonan Kristen Stewart adalah manusia biasa dan Edward (Robert Pattinson) daripada puak puntianak, demi cinta sejati mereka sanggup bersatu.

Bagaimanapun, apa yang menjadi masalahnya apabila Bella disahkan hamil, anak dalam kandungannya itu pula mesti digugurkan kerana ia boleh mengancam nyawa Bella.

Namun Bella enggan kehilangan bayi itu. Apabila dia berada di ambang kematian, Edward tiada pilihan selain menjadikan Bella puntianak sepertinya.

Kali ini percaturan mereka berdua sampai ke detik paling genting. Bella cuba menyesuaikan dirinya sebagai puntianak dan cuba melindungi anak mereka, Renesmee, daripada ancaman pihak musuh yang mahu membunuhnya.

Pada masa yang sama, seorang lagi kekasih hati Bella, Jacob, serigala jadian lakonan Taylor Lautner, sentiasa mengawasi gerak-geri Bella dan anaknya pada setiap masa.

Mampukah Bella, Edward, Jacob dan Renesmee berdepan semua ancaman yang datang?

Jawapan ini akan terungkai dalam episod akhir Twilight yang diadaptasi daripada novel terkenal tulisan Stephenie Mayer.

Malah lakon layar oleh Melissa Rosenberg dengan arahan Bill Condon ini pastinya akan membuatkan peminat filem tidak sabar-sabar mengetahui kesudahan ceritanya.

Filem terbitan Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt dan Stephenie Mayer ini turut membariskan pelakon lain seperti Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz, Nikki Reed, Jackson Rathbone, Ashley Greene, Michael Sheen dan Dakota Fanning.

No comments:

Post a Comment